Skyltar för biologisk mångfald

Har du gjort insatser i din trädgård eller på din kolonilott som du vill tipsa andra om? Ladda ner de här bilderna, skriv ut dem och sätt upp dem så att andra kan inspireras.

Det finns massor med saker som trädgårdsägare kan göra för den biologiska mångfalden och som ofta ger märkbara resultat på kort tid. Du kommer märka att det surrar och fladdrar lite extra i vissa områden. Vissa förändringar är mer subtila. Små igenmurade hål som visar att bin flyttat in eller små märken i jorden efter igelkottens tassar. Andra insatser ser du kanske inte alls, men du kan lita på att livet pågår även där bakom barken på den döda veden eller inne i rishögarna som du låter ligga i trädgården.

De här skyltarna som Rikare trädgård tagit fram tillsammans med Koloniträdgårdsförbundet och illustratören Mia Hillerhag är tolv exempel som de flesta har möjlighet att göra även på små ytor. Det är fritt fram att ladda ner dem, skriva ut dem och sätta upp dem i din trädgård eller i ditt koloniområde. En pdf-version med alla skyltar finns längst ned i artikeln.

LÄS ÄVEN:
Så anläggs en ängGynna fågellivetSkapa en rik jordAnlägg en dammHjälp igelkottarSkapa en grodvänlig trädgårdPlantera buskar och trädGynna humlor och andra vildbin

Alla skyltarna i pdf-format

One thought on “Skyltar för biologisk mångfald

  1. Rikare trädgård får man genom att inte ta bort maskrosor tidigt på våren..Blommor kommer senare.Har kantnepeta och kattmynta.Har slutat med sk vår och hösteldning.Ge marken det som tillhör den.Boplats för många kryp.Satt upp holkar.Min mark är till för djuren och mej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

16 + 11 =