Räkna vinterfåglar vid din matning i helgen

I helgen är det dags att räkna fåglar vid din matning. Foto: Erik Hansson

Helgen 27-30 januari pågår 2023 års Vinterfåglar inpå knuten. Räkna det högsta antalet av varje art som du ser till och med måndag. I år arrangerar Birdlife Sverige även en livesändning på lördag klockan 10-12 från flera olika fågelmatningar runt om i landet.

Lär dig känna igen vinterfåglarna i den här guidenMata fåglar på rätt sätt

Varje år är det 15 000 – 20 000 personer som deltar i vinterfågelräkningen och tillsammans bidrar alla deltagare till att kunskapen om övervintrande fåglar ökar.

Så här gör du: Notera det största antalet av varje art som ses vid något tillfälle under helgen, det är detta antal som ska rapporteras. Så om du ser två blåmesar och fem talgoxar på fredagsmorgonen och 17 blåmesar och två talgoxar på söndag eftermiddag så rapporterar du 17 blåmesar och 5 talgoxar. Gör så med alla fåglar du ser mellan fredag 28 januari och måndag 31 januari.

För att rapportera till Vinterfåglar inpå knuten behöver du registrera dig hos BirdLife Sverige. Du kan sedan antingen rapportera via Vinterfaglar.se eller ladda ner Vinterfåglar som app till iPhone eller Android. Observera att det ska stå BirdLife Sverige som utvecklare.

Se även om du kan fylla en rad eller två i den här utmanande vinterfågelbingon:

LÄS ÄVEN:
Så gynnar du fåglar i trädgården
Mata fåglar på rätt sätt
Fågelexperten inför Rikare trädgårds webinarium

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *