Föredrag: Samla fröer och odla vilda växter

Missade du Cassandra Hallmans föredrag om att samla fröer från vilda växter som genomfördes i samband med Biologiska mångfaldens dag? Nu kan du se det i sin helhet här nedan.

Missa inte heller intervjun med Cassandra här på Rikare trädgård (länk) där hon bland annat berättade vad det finns för fördelar med att ha vilda, lokala växter även i trädgårdar:
– Det allra viktigaste är för att bygga upp en relation mellan natur och människor. Det finns inget bättre eller enklare sätt än att vara nära naturen. Genom att ta in vilda växter i närnaturen istället för medelhavsväxter eller engelska rosor lär man känna växter på ett annat sätt. Man ser deras frön, ser dem gro, deras hjärtblad och kan följa dem under alla årstider. det öppnar upp en hel värld och kanske kan den delas genom att skänka bort frön till grannar och vänner?

OBS! Du får inte plocka fröer från fridlysta växter (se lista här). Var också noga med att du vet vilken art du tar frön från så att du inte sprider invasiva arter (se lista här).
Alla Rikare trädgårds gratis föredrag hittar du här (länk).

One thought on “Föredrag: Samla fröer och odla vilda växter

  1. Underbar föreläsning, vi borde verkligen plantera mer inhemska träd, växter och buskar. Det borde finnas mer tillgängligt i våra trädgårdsbutiker och spridas mer kunskap om naturvårdsträdgårdar. Jag går ofta ut och plockar frön men finns det webbbutiker med mer inhemska arter? Med vänlig hälsning, Linn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *