Studieplaner för att skapa rikare trädgårdar

En studieplan kan vara ett första spadtag till ökad kunskap. Foto: Erik Hansson

Rikare trädgård har tillsammans med Studiefrämjandet och journalisten Ulrika Flodin Furås tagit fram tre studieplaner för dig som vill gå en kort kurs i hur man anlägger en damm, skapar bra jord eller samlar fröer från vilda växter.

En studiecirkel kan beskrivas som ett gratis lärande i grupp där deltagarna hjälps åt att förstå och fördjupa sig i ett ämne. Ett kunskapsutbyte mellan personer intresserade av samma ämne. Det kan vara ett kompisgäng, en förening eller främlingar med samma intressen som går samman och får vägledning av en färdig studieplan från Studiefrämjandet.

Hur ni träfas är upp till er. Kanske i varandras trädgårdar, vid köksbordet på en gemensam fika eller middag, ett mötesrum eller via ett digitalt verktyg som Zoom, Teams, Whereby, Skype eller Facetime?

Mer information om studiecirklar hittar du hos Studiefrämjandet.

Följande studieplaner har vi tagit fram som grund för er som vill fördjupa er i att skapa bra jord, anlägga en damm eller samla fröer, men ni måste såklart inte hålla er till varenda punkt i materialet. Se det som en hjälp i ert lärande.

Klicka på bilderna för att komma till studieplanerna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *