Rapportera insatser för biologisk mångfald – vinn priser

Digitalsierad illustration i akvarell av Emma Tinnert

Varenda en som gör insatser för naturen i trädgården förtjänar egentligen att prisas. Det här är vårt sätt att åtminstone ge några av er ett tack för det ni gjort.

Omslaget till boken ”Naturlycka” av Ola Jennersten

Vi är väldigt nyfikna på vad Sveriges trädgårds-, kolonilott- och balkongägare gör för insatser för den biologiska mångfalden och vill gärna ha din hjälp med att ta reda på det.

Gör så här: Fyll i formuläret här under och kryssa i vilka insatser du gjort det senaste året. Alla som rapporterar in en insats och svarar på frågan är med i utlottningen av den fina och inspirerande boken ”Naturlycka” av Ola Jennersten (läs mer om boken här).

Vi kommer dra tio vinnare fortlöpande de kommande månaderna.

6 thoughts on “Rapportera insatser för biologisk mångfald – vinn priser

  1. Låt kålen blomma ger näring till många insekter. Lägg ut växtklipp på potatis landet många djur lever mellan jorden och växtklippet.

  2. Vi har börjat anlägga äng på en större yta, detta är första året och det kommer säkert att ta ta flera år att få den i ”balans”, men det märks redan att mängden insekter ökat. Lycka. Jag fastnar ofta där och betraktar skådespelet mellan växter och pollinatörer.
    För första året har jag också vid ett par tillfällen stött på igelkotten i trädgården.

  3. Jag har en väldigt liten rabatt men jag planterar med fördel inhemska växter – och kryddväxter. Lavendel är dock en favorit, den gillas också av humlor och fjärilar.

  4. Det är viktigt att vi samlar krafterna och värnar om den biologiska mångfalden om vi ska överleva. Vi måste med gemensamma krafter ta hand om vår natur. Alla kan börja i det lilla så blir det mycket i slutändan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *