Webbinarium om jord och fröer

Moa Pettersson (Foto: Klas Rosenkvist), Marek Rolenec (Foto: Bo Landberg) och Cassandra Hallman (Foto: Thomas Hallman)

Den 18 maj är det dags för ett nytt gratis webbinarium som vi arrangerar tillsammans med Studiefrämjandet. Vi kommer utannonsera Årets trädgårdskryp och du kommer få lära dig mer om hur du skapar en levande jord och hur du odlar vilda växter och samlar fröer.

Våra webbinarium har varit väldigt populära och lockat tusentals tittare under vintern och våren (se dem här). Nu är det dags för ytterligare ett. I samband med Biologiska mångfaldens dag och Pollineringsveckan arrangerar vi tillsammans med Studiefrämjandet tre spännande föredrag.

Det sker via Teams och sändningen börjar klockan 19:00 och pågår i max två timmar. Det går såklart även fint att bara se något av föredragen eller till och med att se dem i efterhand här på Rikaretradgard.se.

Årets trädgårdskryp 2021 (Moa Pettersson)

Rikare trädgård utser i år för första gången Årets trädgårdskryp. Målet med utmärkelsen är att fler ska få upp ögonen för de många fantastiska små djur som lever bredvid oss i trädgården och som både är fascinerande att studera och som gör viktiga insatser. 


Samla fröer och odla vilda växter (Cassandra Hallman)

Genom att samla in fröer från vilda växter i närmiljön gör du inte bara din plånbok en tjänst, det är också en insats för den biologiska mångfalden och din trädgård. Det finns mängder av vackra växter i naturen som våra pollinatörer har anpassats till under lång tid. Låt dem få plats i din trädgård!


Jord och biologisk mångfald (Marek Rolenec)

En levande jord är en viktig del av varje trädgård. Faktum är att en matsked bra jord innehåller fler levande organismer än det finns människor på vår planet. Men hur kan man göra för att få en så bra och levande jord som möjligt? Vad finns det för liv i jorden och hur man kan dra nytta av det i sin odling? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *