Aktiviteter i hela landet på Koloniträdgårdens dag

Älvtomta Koloniförening i Örebro. Foto: Ulrika Flodin Furås.

På lördag den 28 augusti är det Koloniträdgårdens dag. Då passar Koloniträdgårdsförbundet på att fira att de fyller 100 år med en lång rad aktiviteter runt om i landet.

Ett sätt som Koloniträdgårdsförbundet valt att fira sitt jubileum är med kampanjen ”Koloni älskar träd” som hittills i år fått folk att plantera ungefär 2 000 träd och buskar för den biologiska mångfaldens skull.

– Att plantera träd är det bästa du kan göra för den biologiska mångfalden och är ett av de globala miljömålen som alla kommuner också arbetar med att fullfölja, skriver Koloniträdgårdsförbunet i ett pressmeddelande.

Förutom den nationella trädkampanjen händer det också mycket i de lokala koloniområdena. Det bjuds in till öppna trädgårdar, vandringar i koloniområdet, tipspromenader, upptäcktsfärder, insektshotellbyggen, komposttips, sticklingserbjudanden och skördemarknad. Runt om i landet arrangeras över 20 aktiviteter och du hittar alla i den här listan på kolonitradgardsforbundet.se.

–  Vi firar och uppmärksammar dagen med aktiviteter i våra föreningar över hela landet, för att vi vill bli fler som värnar om det gröna i våra stadsmiljöer och för biologisk mångfald, säger Ulrica Otterling, förbundets generalsekreterare. 

LÄS ÄVEN:
Höst i trädgården: Plantera buskar och träd
• Kampanj för ökad trädplantering i stadsmiljö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *