Video: Trädgårdsexpertens egna favorittips

Filip Johanssons favorittips handlar bland annat om ekollon. Foto: böhringer friedrich, CC BY-SA 3.0.

Onsdag 24 november klockan 19 anordnar Rikare trädgård ett nytt webbinarium (direktlänk till Teams). Det blir två föredrag under kvällen. Dels spindelexperten Kajsa Mellbrand om fördelarna med att ha spindlar i trädgården och dels Filip Johansson, känd från GardenR, som delar med sig av några favorit-trädgårdshacks.

Filip Johansson har sedan starten för 575 dagar sedan skapat hela 569 korta filmer med tips på saker att göra i trädgården. Ofta är det smarta nya användningsområden för prylar som man kanske redan har hemma eller så är det tips som underlättar odlingen eller för den biologiska mångfalden. I appen (laddas ner här) ges dessutom möjligheten att få fröpåsar genom att göra uppgifter, identifiera växter och göra en loggbok över vad du behöver göra i trädgården.

I sitt föredrag den 24 november kommer han presentera 10 trädgårdshacks för biologisk mångfald.

– Mitt eget favorithack är att plantera träd av ekollon, kastanjer, hassel etc. Jag har räknat ut att 400 fullvuxna träd kompenserar för familjens koldioxidförbrukning så det är bara att plantera! Sen ger det ju mångfald och glädje med träd också.

Vilka insatser för biologisk mångfald som du gjort tycker du själv har gett störst effekt?
– Helt klart murhinksdammar – jag har ett gäng. Där har grodor och paddor flyttat in. Olika lösningar till den välbesökta fågelmatningen har gett tydligast effekt, men roligast är ändå att det dykt upp fladdermöss i fladdermusholken!

Se Filips filmer om tipsen han nämner och missa inte onsdagens webbinarium (direktlänk till Teams):

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *