Nominera till Årets rikare trädgård 2024

Har du kanske gjort ett paradis för fjärilar? Gjort stora insatser på liten yta? Odlat mängder av inhemska växter? Nominera dig själv eller någon annan lämplig kandidat till Årets rikare trädgård! Foto: Erik Hansson

2020 utsåg vi Emma Wahlberg och Lovisa Skagermans tomt i Södermanland till Årets rikare trädgård, 2021 vann Ronny Fritsche med sin radhusträdgård, 2022 gick utmärkelsen till Maria Erikssons välordnade och rika trädgård i Bollnäs och 2024 fick Anders Henriksson utmärkelsen för sin synnerligen väldokumenterade trädgård.

Nu vill vi gärna få in nomineringar på lämpliga vinnare av 2024 års Årets rikare trädgård. Känner du till en trädgård eller koloniföreningar som gjort det lilla extra för att gynna den biologiska mångfalden?

Det måste inte vara den trädgård eller kolonilott som lockat flest arter eller som gjort alla tänkbara insatser som går att komma på. Vi vill ha bra exempel utifrån förutsättningarna.

Det kanske är en liten radhusträdgård som på liten yta gjort ett otroligt jobb med att rymma många arter. Eller kanske en tomt som med specifika insatser gjort att hotade sandlevande djur och växter trivs. Eller en familj där barnen varit engagerade med att göra insatser för närområdets djurliv. Eller en tidigare hårt tuktad trädgård som nu börjat intressera sig mer för biologisk mångfald. Eller en trädgård som på något annat sätt berättar en intressant historia.

Gör så här för att nominera

Skicka in din nominering till Årets rikare trädgård via kommentarsfältet här under eller mejla till erik@natursidan.se. Beskriv gärna var trädgården eller kolonilotten ligger, hur den ser ut, vad den innehåller och hur länge den skötts. Glöm inte att ange en mejladress så att vi kan kontakta dig.

OBS! Din kommentar kommer inte publiceras offentligt – den läses bara av oss på Rikare trädgård.

Årets rikare trädgård 2024 utses av en jurygrupp och utannonseras i sommar. Det finns inga pengar att vinna, enbart ära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *