Guide

Nominera till Årets rikare trädgård 2021

I fjol utsåg vi Emma Wahlberg och Lovisa Skagermans tomt i Södermanland till Årets rikare trädgård. Inför 2021 års utmärkelse vill vi gärna få in tips på lämpliga trädgårdar eller koloniföreningar som gjort det lilla extra för att gynna den biologiska mångfalden. Känner du någon kandidat eller är du själv kanske lämplig? Skicka in ett tips som en kommentar till den här artikeln.

OBS! Sista nomineringsdagen är den 24 juni klockan 23:59.

Det måste inte vara den trädgård eller kolonilott som lockat flest arter eller som gjort alla tänkbara insatser som går att komma på. Vi vill ha bra exempel utifrån förutsättningarna.

Det kanske är en liten radhusträdgård som på liten yta gjort ett otroligt jobb med att rymma många arter. Eller kanske en tomt som med specifika insatser gjort att hotade sandlevande djur och växter trivs. Eller en familj där barnen varit engagerade med att göra insatser för närområdets djurliv. Eller en tidigare hårt tuktad trädgård som nu börjat intressera sig mer för biologisk mångfald. Eller en trädgård som på något annat sätt berättar en intressant historia.

Har du (eller någon du känner) kanske gjort en stor insats för marklevande bin i din trädgård? Nominera den! Foto: Erik Hansson

Skicka in din nominering till Årets rikare trädgård 2021 via kommentarsfältet här under eller mejla till erik snabel-a natursidan.se. Beskriv gärna var trädgården eller kolonilotten ligger, hur den ser ut, vad den innehåller och hur länge den skötts. Glöm inte att ange en mejladress så att vi kan kontakta dig. OBS! Din kommentar kommer inte publiceras offentligt – den läses bara av oss på Rikare trädgård.

Årets rikare trädgård 2021 utses av en jurygrupp och utannonseras i sommar. Det finns inga pengar att vinna, enbart ära.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 + sexton =